Gezer, ‘'Duman altı olduk''

 Gezer, ‘

Bandırma'nın önemli bir bölümü köy mücavir alanları içinde kalan Doğanpınar, Çöp yangınları olumsuzluğundan kurtulup, çağdaş yapılanmanın merkezi olmayı hedefliyor.

Önceki Bandırma Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Büyükşehir koordinasyon toplantısına katılan Doğanpınar Mahallesi muhtarı Selami Gezer, yaptığı konuşmada Bandırma Çöplüğünün yangın dumanından köyde yaşayamadıklarını söyledi.

Selami Gezer, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un ihtiyaç beklentilerini dinlemek üzere söz verdiği Doğanpınar muhtarı Selami Gezer’in şikâyetleri Başkan Uğur’u şaşkına çevirdi.

Gezer, Hava üssünden, Eğitim vadisine, Fakülte ’den, Devlet hastanesine tüm bölgesinin tapusunun Doğanpınar mücavir alanı içinde bulunduğunu, Bu durumda Bandırma’nın önemli bölümüne sahip muhtar olarak çöplük yangınlarından yaşadıkları olumsuzluğun acilen giderilmesini istedi.

Konuyu net olarak anlayamayan Uğur, ikinci kez sorduğu sorunun yanıtını net olarak Doğanpınar’ın çöplük yangını nedeni ile duman altı olduğunu anlayınca şaşkınlığını gizleyemedi.

Uğur, konuya ilişkin çevre müdürünün bilgisi olup olmadığını sorması üzerine, Büyükşehir Belediyesi Bandırma sorumlusu İbrahim Arkış ile Başkan Dursun Mirza konuya müdahale ederek Edincik’in mahalle olmasıyla birlikte Vahşi çöp depolama alanının, çevre birliği Belediyeleri programı içinde ıslah edilebileceği kaydedildi.

Doğanpınar muhtarı Selami Gezer, daha sonra Bandırma’nın hobi bahçelerine talip olduğunu söyledi. Gezer, Doğanpınar’ın konum olarak Bandırma çevre ve sosyal anlamda önemli beklentilerine çözüm üretecek konuma sahip olduğunu, Fakülte ile Devlet Hastanesi arasında sonlanan yolun devam etmesi ile Doğanpınar’ın gerçek bir mahalle statüsüne kavuşacağını söyledi.

 

 



ali
18.07.2014 19:11:52
Hangi köyün muhtarı acaba iyi konuşmuş...

nuri
18.07.2014 00:15:03
Ne diyelim, kontrol altında diyenler, siz kendiniz kontrolden çıktınız, nerede çöplük için, AB fonlarından gelen para, Kuşadası na çöplük görmeye gitmişsiniz, ne gördünüz ne getirdiniz derken, poşet kahveye, tülbente oy verenler, boğulabilir, bence mahsuru yok..

  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı